Boos zijn in connectie

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 11:32

Laoch is mijn Healing Horse. Vandaag leerde hij mijn een les die ik nog niet kende: boos zijn in connectie.
Eigenlijk een heel simpel voorval. Ik wil hem terug zetten op de paddock omdat zijn vriendinnetje roept. Hij wil niet, of liever: doet alsof hij niet wil. Zal voor sommigen wellicht vreemd zijn maar mijn vriend heeft op zo’n moment twee lagen: het gedrag en de energetische laag. En als die niet overeenstemmen, gaat het meestal dat het over mij. Dus ja, hij loopt de andere kant op maar niet met de kop erop die hij ook kan hebben. Ik realiseer me nu ineens dat ik hem in dat laatste geval laat gaan en de leadrope gewoon los laat. Nu dus niet.
Het maakt dat ik toch achter hem aan moet rennen. En ik voel ineens zo’n boosheid opwellen. Dit gaat werkelijk nergens over, je stopt gewoon en ga met me mee…
En  ineens voelde ik hoe op een diepere laag energetisch de connectie gemaakt werd…. Alsof er een wonder gebeurde.
Laoch stopt, draait zijn hoofd om en kijkt me aan: “Zie je nu, hoe krachtig je bent?”
Daar waar ik gewend was om de connectie te verbreken, ofwel door me niet te willen laten raken, ofwel omdat ik het toch te spannend vind, ontstond iets heel nieuws: Heilige Woede. Woede in connectie. Woede die een stroom neer zet van waaruit hele mooie dingen kunnen ontstaan omdat hij zo verbonden is met je diepste wezen. En je letterlijk laat staan voor jezelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.