Black Pearl of Warrior

Gepubliceerd op 27 juni 2023 om 11:24

Black Pearl of Warrior is de oorspronkelijke naam van dat machtig mooie paard van mij. Een krachtige grootse naam, maar ook duister….
Het is de kracht die in ons allemaal huist, de kracht van Kali. Alles vernietigend. Kali die afbreekt omdat van daaruit het nieuwe mag ontstaan. We voelen haar in de kracht van de natuur.

Ze is beangstigend. We voelen vaak alleen maar de niets ontziende kracht van vernietiging waarin alles stuk gaat, of stuk lijkt te moeten gaan.
Het is ook daarom dat mijn Black Pearl nog een naam heeft: Laoch. De betekenis van deze naam verwijst naar de ‘Warrior’, maar ook naar de ‘Hero’ en de ‘Layman’ (leek). Het beschrijft de weg die we te gaan hebben om samen te kunnen leven met deze intense krachten in ons.
Laoch is de naam die we gebruiken in het dagelijks leven. Eens in de zoveel tijd komt ‘The Black Pearl of Warrior’ in hem boven. Op die momenten wordt van mij gevraagd dieper te kijken. De onderstroom van Liefde hierin te vinden. En vandaaruit kan ik hem begeleiden naar een milder ervaren en accepteren van die ozo nodige vernietigende kracht die door hem heen raast. En dan blijkt dat het uitleven zo niet nodig is. Compassie naar het zelf is wat daar wordt gevraagd

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.