Zonder titel

Gepubliceerd op 25 juni 2022 om 15:44

Veel mensen hebben gezegd dat ik een boek zou moeten schrijven over mijn leven. Het zou moeten gaan over alles wat ik heb meegemaakt. En toch denk ik niet dat mijn leven écht anders is dan alle anderen.Hoe ik daar zo bij komt?Door de titel dat dat boek zou hebben: 'Mijn weg naar vrijheid'.Ik denk dat elk leven dáár over gaat. We leven in een wonderlijke wereld waar zowel ons als onze ouders verteld is wat goed voor ons zou zijn. En alles wat 'eigen' is, in twijfel wordt getrokken, genegeerd of zelfs afgeleerd. Of je dan wel of niet je eigen weg volgt, je wordt er door getekend. Als kind heb je de kracht nog niet om in Liefde voor jezelf te kiezen. Je kiest in Liefde voor de ander immers zij zouden voor je moeten zorgen. Of je duwt weg en gaat je pad alleen. In beide gevallen gaat er een verbinding verloren.Het Leven gaat over die verbinding. De verbinding met jezelf, de ander en de wereld om je heen. Vanuit die verbinding kan je keuzes maken. Je lichaam blijkt dan ineens een feilloos kompas.

Je gedachte een doeltreffend stuk gereedschap wat je helpt je leven vorm te geven. De Liefde in je hart, de lijm die alles samen brengt. Keuzes op die manier gemaakt, brengt vrijheid. Vrijheid om je mooiste zelf te zijn.

Juist deze tijd vraagt ons terug te komen bij die vrijheid. Los te komen van oude overtuigingen. Thema's die al generaties in stilte worden meegedragen. Het vraagt van ons om onszelf in de ogen te kijken, hoe angstig dat ook kan zijn en onze loyaliteit aan dat wat niet werkzaam meer is los te laten.Het laat ons werkelijk leven in plaats van overleven.

De wereld is mooier met jou als jij in alles je volledige zelf kan en mag zijn. Jouw wijsheid, jouw pracht, zijn van groter belang dan je ooit kan bedenken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.